ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

 

Αθήνα 25/9/2023

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία της 21ης /9/23 κόντρα στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, ξεπερνώντας την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία όσο και την υπονόμευση της απεργίας από την άθλια απεργοσπαστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Χαιρετίζει τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις και τους συνταξιούχους-μέλη μας που συμμετείχαν δυναμικά και αποφασιστικά στη συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος.

Η απεργία αποτελεί ήδη αφετηρία νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν να επιβάλουν στα παιδιά και στα εγγόνια μας εργασιακές σχέσεις ομηρίας, ωράρια λάστιχο, 16ωρη εργασία, συμβάσεις μηδενικών ωρών κλπ. χωρίς εργασιακά δικαιώματα, να ζουν και να εργάζονται σαν σύγχρονοι δούλοι, χωρίς δικαίωμα στην απεργία και απαγόρευσή της με νομοθετημένη τη βία και την καταστολή.

«Ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού», για το αντεργατικό έκτρωμα, με τους πυροσβέστες να δίνουν το στίγμα της οργής, που συσσωρεύεται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες, από τις οποίες χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και λαϊκές περιουσίες, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θεωρεί τη ζωή και την ασφάλεια του λαού κόστος και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι συνταξιούχοι θα είναι πάντα στο πλευρό των ταξικών συνδικάτων, που αντιπαλεύουν την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, υπερασπίζονται κατακτήσεις και δικαιώματα,  για να ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου, να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν, της εργατικής τάξης δηλαδή, για να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού.

Το ΔΣ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+