ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

 

Αθήνα 18/9/23

 

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει μετά τις προτάσεις της πλειοψηφίας της λεγόμενης Οργανωτικής Επιτροπής για τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των Συλλόγων-Συνδέσμων, τη διάρκεια των εκλογών (περιορισμός σε 2 ημέρες) και την προθεσμία εγγραφής νέων μελών.

Την πρόταση της λεγόμενης Οργανωτικής Επιτροπής, που στη συνέχεια γίνεται πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ έρχεται να απογειώσει η ΕΠΟΣ, τα ίδια πρόσωπα με την πλειοψηφούσα παράταξη στο ΔΣ της ΠΟΠΣ, κατηγορώντας το Σύνδεσμο Αθήνας, επειδή πραγματοποίησε τις προηγούμενες εκλογές του με διάρκεια τεσσάρων ημερών και μεταφορά της κάλπης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) στα Γραφεία του Συνδέσμου.

Συνάδελφοι,

Δεν πρόκειται ούτε για «ασυδοσία» ούτε για «αυθαιρεσία», όπως ισχυρίζεται η ΕΠΟΣ. Προφανείς είναι οι λόγοι: α) προσέλευση στην κάλπη όσο το δυνατόν περισσότερων συνταξιούχων,  β) διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, γ) η διάθεση του χώρου δωρεάν από το ΤΕΕ που ήταν μόνο για μία (1) μέρα.

Εξάλλου είναι καθ’ όλα νόμιμο να αποφασίζει το ΔΣ του Συνδέσμου και η Γενική Συνέλευση, με βάση το καταστατικό, για τη διάρκεια και την παράταση των εκλογών, πάντα με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και της εφορευτικής επιτροπής.

 Η εισήγηση της λεγόμενης Οργανωτικής Επιτροπής συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς και απειλές επιβολής ποινών (!) από την ΕΠΟΣ. Αυτό πώς ερμηνεύεται;

Αποτελεί πάγια συνδικαλιστική πρακτική, που κανένας νόμος και καταστατικό δεν απαγορεύουν, όπως και ο αστικός κώδικας.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα εκλογών της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιώς διάρκειας 9 ημερών και σε διαφορετικούς χώρους και κάλπες προς διευκόλυνση των μελών τους.

Ανάλογη πρακτική εφαρμόζουν τα σωματεία, αυτήν υιοθετούμε και εμείς, επειδή έτσι διευκολύνεται η οργάνωση των συνταξιούχων, η συμμετοχή τους  στο κίνημα, η μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των σωματείων, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και των σύγχρονων αναγκών μας.

                                                           Το ΔΣ

 

 

 


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+