Νομική εγγύηση ότι οι νέες μειώσεις στις συντάξεις δεν είναι αντισυνταγματικές ζητά το ΔΝΤ από την κυβέρνηση

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Εγγυήσεις ότι θα εφαρμοστούν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις από το 2019 και πως δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας ζητά το ΔΝΤ και η παροχή αυτών των νομικών διαβεβαιώσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φαίνεται πως είναι ένα από το εναπομείναντα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης που αποφάσισε το Eurogroup.
Την ύπαρξη εκκρεμοτήτων επιβεβαίωσε από τη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης που ανέφερε ότι «οι εκκρεμότητες θα κλείσουν».
Το μαχαίρι στις συντάξεις δεν είναι το μοναδικό θέμα καθώς σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» η αιτία για τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης είναι πως «ανοιχτή παραμένει η παραπομπή στη δικαιοσύνη τριών τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Ισπανού, ενός Ιταλού και ενός Σλοβάκου, με βούλευμα ενώπιον του Αρείου Πάγου (σ.σ.: το οποίο στο μεταξύ αναιρέθηκε από αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου)... Επίσης η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταβολή της δόσης. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, λείπουν τέσσερα από τα συνολικά επτά τελευταία βήματα, παράλειψη που η Αθήνα έχει παραδεχθεί και έχει διαβεβαιώσει ότι θα διορθώσει, όπως αναφέρουν Κοινοτικοί διπλωμάτες».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμούν η ολοκλήρωση των νομοθετικών ρυθμίσεων για το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού, όπως και οι εφαρμοστικές διατάξεις για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+