Οι Πανσυνταξιουχικές Συγκεντρώσεις ήταν μαζικές και μαχητικές

                      

Με τις τρεις (3) πανσυνταξιουχικές πανελλαδικές συγκεντρώσεις που       οργάνωσαν  οι  Συνεργαζόμενες  Συνταξιουχικές  Οργανώσεις (ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΠΟΣΕ-Π.Σ.Σ  ΝΟΜΙΚΩΝ) κορυφώθηκαν  οι  αγωνιστικές  μας κινητοποιήσεις  ενάντια  στα  αντιλαϊκά – αντεργατικά – αντισυνταξιουχικά  μέτρα. Ενάντια στα συνεχή εις βάρος μας μνημόνια που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα (Ν.Δ ,ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΛΑ-ΑΝΕΛ ), ενάντια στην φιλομονοπωλιακή - ευρωενωσιακή πολιτική.

Έκλεισε ένας κύκλος, θα έχουμε συνέχεια, είμαστε σε ετοιμότητα.

Για την πραγματοποίηση και επιτυχία των κεντρικών πανελλαδικών συγκεντρώσεων δούλεψαν με πρόγραμμα και συντονισμό όλες οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στη ΣΕΑ.

Μέλη του ΔΣ της  ομοσπονδίας μας συνέβαλαν στην καλή προετοιμασία συμμετέχοντας στο πρόγραμμα .

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από πενήντα (50) συσκέψεις, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε νομούς της χώρας και της Αττικής με πολύ καλή συμμετοχή των  μελών μας όπου συνεργάσθηκαν τα ΔΣ των Συνδέσμων με τους εκπροσώπους της ΠΟΠΣ.

·        Ο  Φ. Αντωνίου (αντιπρόεδρος), εκπροσώπησε  το  ΔΣ  με  την  παρουσία  του  σε  Αγρίνιο - Γιάννενα - Κοζάνη .
·        Ο  Ε. Λινάρδος  (Γραμματέας ) στο Περιστέρι.
·        Η  Α. Μπαλτζοπούλου  (Β’ αντιπρόεδρος ) Σε Κιλκίς και Δράμα.
·        Ο  Γ. Νάκης ( ταμίας ) Τρίκαλα - Καρδίτσα.
·        Ο  Γ. Λουπάκης (αναπλ. ταμίας ) σε Χανιά - Ρέθυμνο - Λασίθι .
·        Η  Χ. Λαμπούδη (αναπλ. Γραμματέας) σε Πύργο - Κόρινθο - Εύβοια και σε συγκεντρώσεις Αττικής
·        Ο  Η. Ηλιόπουλος (μέλος) σε Τρίκαλα - Καρδίτσα .
·        Η  Σ. Ακζώτη (μέλος) σε Θεσσαλονίκη - Χανιά - Ρέθυμνο - Ηράκλειο -Λασίθι και συγκεντρώσεις Αττικής .
        
Η οργάνωση της δουλειάς σε Χανιά - Ρέθυμνο - Ηράκλειο - Λασίθι, σε συνεργασία με τα ΔΣ των τοπικών Συνδέσμων είχε σαν αποτέλεσμα την πολύ καλή συμμετοχή και των συνταξιούχων Δημοσίου στην κεντρική συνταξιουχική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο στις 21 του Ιούνη.

Συνάδελφοι

Η  δουλειά που άνοιξε στην περιφέρεια δείχνει το δρόμο, που είναι η λειτουργία των πρωτοβάθμιων οργάνων με στόχο την ενεργοποίηση των μελών, την συμμετοχή τους στους αγώνες.

Δόθηκαν συνεντεύξεις Τύπου από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

      Στη  Θεσσαλονίκη



   Στην Αθήνα, στις 14/6/2017 έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όπου μίλησαν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών



ΙΚΑ  (Δ. Κουμπούρης), Δημοσίου (Χ . Μπουρδούκης), ΕΛΤΑ  (Τ. Γεωργιάδης), ΟΑΕΕ (Π . Τάτσης), ΟΣΕ (Σ. Ραυτόπουλος), ΝΑΤ (Γ. Βρανάς) και Γ. Παπαδάκης  από τους συνταξιούχους εμπόρους. Μαζική ήταν η παρουσία μελών των ΔΣ  των Συνδέσμων - Συλλόγων - Σωματείων .



Από τον Σύνδεσμο της Αθήνας εκτός από την παρουσία όλων των μελών του ΔΣ, όπως  πάντα, ήταν παρόντα και πολλά από τα μέλη μας.

                                          
Στο  Ρέθυμνο στις 20/6/2017, όπου επίσης μίλησαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μίλησε ο Γ. Λουπάκης .



Η όλη διαδικασία είχε θετικό αποτέλεσμα.Οι Πανσυνταξιουχικές Συγκεντρώσεις ήταν μαζικές και μαχητικές .

Στην Θεσσαλονίκη στις 13/6/207 στο άγαλμα του Βενιζέλου με συμμετοχή των συνταξιούχων από Θεσσαλία. Την Ομοσπονδία, εκπροσώπησε η Άννα Μπαλτζοπούλου – Β’ Αντιπρόεδρος  της ΠΟΠΣ.



Στην Αθήνα στις 15/6/2017 συμμετείχαν Σύλλογοι από την Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Πελοπόννησο και Αττική. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τη πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έφτασε στο Σύνταγμα όπου έγιναν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και κατέληξε στη Βουλή. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δ. Κουμπούρης εν μέσω συνθημάτων




                           ·        Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια,
           λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία

·        Εμπρός Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι
           Ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη

·        Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις
           Ο δρόμος του λαού το δρόμο θα σας φράξει

·        Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλισή
           Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση


Ιδιαίτερα στάθηκε, ο Δ. Κουμπούρης στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης που ολοκληρώνεται βήμα-βήμα με περικοπή σε συντάξεις – πρόνοια – υγεία και με την προώθηση της επαγγελματικής ασφάλισης πράγμα το οποίο αποτελεί στρατηγικό στόχο όλων των κυβερνήσεων αλλά και της ΕΕ, όπως και των εγχώριων και ξένων  επιχειρηματικών ομίλων.



‘’Είμαστε εδώ’’ είπε, ‘’υπερασπιζόμαστε τις συντάξεις μας , το  δικαίωμα στην  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις υπόλοιπες παροχές. Όλα αυτά τα έχουμε πληρώσει μια ζωή εμείς με το αίμα μας. Εμείς δεν τα δανειστήκαμε τα δουλέψαμε’’. Όσο για τα αντίμετρα, τόνισε, δεν θα φέρουν πίσω τις συντάξεις. Σε ότι  αφορά τη  ‘’ρύθμιση’’ του χρέους γνωρίζουμε το αποτέλεσμα που έφερε η ρύθμιση με το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων. Η χρόνια λεηλασία των ταμείων ολοκληρώθηκε με το PSI.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, Χρ. Μπουρδούκης καταδίκασε τα νέα σε βάρος μας μέτρα που έχουν στόχο τη σταθερή περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης, υπογραμμίζοντας πως με τις περικοπές συντάξεων και μισθών πληρώνουν το δημόσιο χρέος για το οποίο οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμιά ευθύνη.

Ο Τάσος  Γεωργιάδης εκ μέρους της Ομοσπονδίας των ΕΛΤΑ τόνισε  ‘’θα είμαστε εδώ κάθε μέρα όσο δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά  μας’’  και απαίτησε την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης.

Για άλλη μια φορά συμπορεύτηκαν μαζί μας ως αρωγοί των αιτημάτων μας,  εκπρόσωποι από την εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ  και εκπρόσωποι  του  ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συνταξιούχους.



Η κινητοποίηση κατέληξε στη Βουλή όπου αντιπροσωπεία κατέθεσε Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό και προς τα κόμματα της Βουλής (πλην της φασιστικής ‘’χρυσής αυγής’’).  

Οι συνταξιούχοι μένοντας ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο καταδίκασαν τις πολιτικές που από την έναρξη της κρίσης επιβάλουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή, με τιςσυνεχιζόμενες περικοπές στις συντάξεις (κύριες  και  επικουρικές), στις παροχές υγείας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την άγρια φορολογία, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τον επανυπολογισμό των συντάξεών μας που  θα  καταστήσει τις συντάξιμες αποδοχές – συντάξεις πείνας και θα στείλει τους συνταξιούχους μια ώρα αρχύτερα στον τάφο.
Δήλωσαν όμως και ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, θα κλιμακώσουν την πάλη τους με
·        Οργάνωση των συνταξιούχων
·        Λειτουργία των  σωματείων τους
·        Συμμετοχή  των  μελών  στη  δράση
·        Ενδυνάμωση  της  ΣΕΑ
·        Συντονισμό του  Αγώνα με  το  Εργατικό  κίνημα
·        Ενδυνάμωση  της  συμμαχίας  όλων  των  λαϊκών  στρωμάτων που είναι  θύματα  της  ίδιας  αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής.



Στο  Ρέθυμνο  στις  21/6/2017  στη  πλατεία του  Αγνώστου  Στρατιώτη πραγματοποιήθηκε η  Παγκρήτια  συγκέντρωση. Την κεντρική  ομιλία  έκανε  ο  πρόεδρος του  ΙΚΑ  Δ.Κουμπούρης. Χαιρετισμό  απηύθυναν εκπρόσωποι  των  Ομοσπονδιών. Την Ομοσπονδία  μας  εκπροσώπησαν ο  Γ. Λουπάκης , που απηύθυνε χαιρετισμό  και  η  Σ. Ακζώτη.



Η Σ. Ακζώτη δήλωσε στα τοπικά μέσα τοπικής ενημέρωσης μεταξύ άλλων, ότι η  διευθέτηση  του  χρέους ως  εθνικός στόχος  είναι στόχος που  τα  συμφέροντα  της πλουτοκρατίας εξυπηρετεί , όχι τα λαϊκά  συμφέροντα. Αυτός  ο στόχος σημαίνει  συνεχή συνταξιοκτόνα μέτρα. Με αυτό  το  στόχο τα  ταμεία  λεηλατήθηκαν. Όσο για  τον ‘’καθαρό δρόμο’’ που επικαλείται η  ‘’Αριστερή κυβέρνηση’’ είναι δρόμος γεμάτος  με  αίμα, με φτώχεια, ανεργία, πείνα, προσφυγιά.! 





Ε! εμείς  αυτόν τον  δρόμο θα τον καθαρίσουμε με τους αγώνες μας. Θα τον καθαρίσουμε για  μας και  τα  παιδιά  μας.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+