Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο συμβασιούχος εργάτης καθαριότητας


Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο εργαζόμενος του Δήμου Θεσσαλονίκης που είχε τραυματιστεί σοβαρά την περασμένη Κυριακή σε εργατικό ατύχημα έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης .

Θυμίζουμε ότι ο άτυχος εργάτης, 44 ετών, πατέρας δύο παιδιών, συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Θεσσαλονίκης τραυματίστηκε το βράδυ της Κυριακής 3 Ιούλη έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όταν προσπάθησε να αποθέσει ένα κοντέινερ.

Πολυτραυματίας, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Ο 44χρονος Α.Π. από το Σεπτέμβρη του 2014 δούλευε ως οδηγός συρόμενου τράκτορα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και ήταν ένας από τους συμβασιούχους παρατασιούχους που τον τελευταίο χρόνο παλεύουν για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή κλήθηκε έκτακτα να πάει στη δουλειά, αν και ήταν εκτός προγράμματος εργασίας. Μετέφερε κοντέινερ με συμπιεσμένα απορρίμματα από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Τραυματίστηκε όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο συρόμενος τράκτορας αναδιπλώθηκε και τον συνέθλιψε πάνω στο κοντέινερ.
Να σημειωθεί ότι ο ΧΥΤΑ δεν λειτουργεί τις νυχτερινές ώρες. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει νυχτερινή βάρδια τις καθημερινές, η οποία μεταφέρει τα κοντέινερ και τα αφήνει έξω από τον ΧΥΤΑ, προκειμένου την επομένη το πρωί να αδειάσουν και να επιστρέψουν στο ΣΜΑ.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, σημείωνε ότι το νέο σοβαρό εργατικό «ατύχημα» έρχεται να αποδείξει τις ελλείψεις μέτρων προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, που εργάζονται κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Την Πέμπτη 6 Ιούλη οι συνάδελφοί του με απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων OTA και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης απαιτώντας μέτρα προστασίας των εργαζόμενων σημειώνοντας ότι ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου τους, αλλά και ο  τραγικός χαμός της εργαζόμενης στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική που ακολουθείται και στον τομέα της καθαριότητας θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο τις θέσεις εργασίας, αλλά και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Συνεχίζοντας τον αγώνα του συναδέλφου τους που όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν παρών στις κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία απαίτησαν καμία απόλυση, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας για τον τραγικό θάνατο εργαζόμενης και τα ατυχήματα στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των δήμων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος ΚατσώτηςΓιάννης ΓκιόκαςΓιάννης Δελής και Διαμάντω Μανωλάκου.


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+