Σύσκεψη ενόψει της Παναττικής Πανσυνταξιουχικής Συγκέντρωσης στις 3 Οκτώβρη στην Αθήνα και τις νέες πολιτικές εξελίξεις με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου

Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΛΕΣΜΑ

          Την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017 στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συνδέσμου   (Πατησίων 4 1ος όροφος), θα διεξαχθεί σύσκεψη ενόψει της Παναττικής Πανσυνταξιουχικής Συγκέντρωσης στις 3 Οκτώβρη στην Αθήνα και τις νέες πολιτικές εξελίξεις με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες                                                                                                                                                 
Η κυβέρνηση των Σύριζα-Ανελ βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς  παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.
Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης η φοροληστεια αλλά και  νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά -  αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

       Διεκδικούμε  τις συντάξιμες αποδοχές μας,  την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί  στο ακέραιο γιατί  σε  όλη μας την ζωή τα πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.
     
      Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.
     Απορρίπτουμε την φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.
     
      Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη το 18% με τη «προσωπική διαφορά».

      Όλοι στον δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
    
      Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο.  Την θανατηφόρα λογική του δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι.

      Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματα τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία απαλλάσσοντας την κυβέρνηση.

Η Πρόεδρος                     Η ΓραμματέαςΗ Σούλα Ακζώτη           Λουκία Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+