Ανακοίνωση - Ενημέρωση- Καταγγελία



          Η ΠΟΠΣ στις  11/9/2017 με απόφαση της¨ Γραμματείας¨ της και με εντολή του προέδρου της, εξέδωσε Δελτίο  Τύπου,  που καλούνται οι συνταξιούχοι να παρευρεθούν σε συγκέντρωση κατά την συζήτηση (εξ αναβολής) στο Σ.τ.Ε. του Ν.4287/2016  που έχει προσφύγει το «Ενιαίο  Δίκτυο».
Η αντιθεσμική αυτή ενέργεια – απόφαση, ενός ανύπαρκτου οργάνου (εκτός αν η γραμματειακή υποστήριξη της ΠΟΠΣ θεωρείται όργανο λήψης αποφάσεων), πάρθηκε ερήμην του Δ.Σ της Ομοσπονδίας απαξιώνοντας τον ρόλο του, πολύ περισσότερο όταν εμπλέκεται στον καιροσκοπισμό και φαίνεται να συμπλέει με τις συντεχνιακές επιδιώξεις του «Ενιαίου Δικτύου» που στρέφεται κατά του ταξικού προσανατολισμού και δράσης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και της Ομοσπονδίας μας.
Σε ότι αφορά στην προσφυγή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Σ.τ.Ε, χωρίς να δαιμονοποιούμε και αυτόν τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων μας, πρέπει να θυμίσουμε ότι το Σ.τ.Ε. έκρινε όλους τους μνημονιακούς νόμους και τα μέτρα που τους συμπληρώνουν «συνταγματικούς», (1ου -2ου 3ου και 4ου  μνημονίο).
Η διαφοροποίηση του ήτανε σε επί μέρους ζητήματα, που όμως δεν στάθηκαν «θεσμικό εμπόδιο» στις κυβερνήσεις, διαχρονικά και της σημερινής, από το  να εφαρμόσουν τις ταξικές  υπέρ του κεφαλαίου επιλογές τους, που πλήττουν όμως ιδιαίτερα εργαζόμενους και συνταξιούχους. Χώρια που έχουμε εμπειρία από θετικές αποφάσεις δικαστικών οργάνων που μένουν χρόνια στις καλένδες ανεφάρμοστες.
Η δικαιοσύνη είναι ένας ακόμα ταξικός θεσμός που λειτουργεί και εφαρμόζει νόμους που αποφασίζει «δημοκρατικά» το αστικό κράτος. Σημειώνουμε ότι η όποια θετική υπέρ των λαϊκών συμφερόντων απόφαση είναι αποτέλεσμα πίεσης και αγώνα.

Γνωστός είναι ο βρώμικος ρόλος του «Ενιαίου Δικτύου» που ως γρανάζι στο μηχανισμό αυτό , δρα ως λαγός του συστήματος και εντολοδόχος της κυβέρνησης, προβάλει ως λύση τη δικαστική οδό. 

Με αυτό τον τρόπο:
·        Απαλλάσσει τους υπεύθυνους της Κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν για τις επιλογές της, σε ότι αφορά την επιβολή όλο και πιο άγριων αντιλαϊκών μέτρων.
·        Καθησυχάζει τους συνταξιούχους σπέρνοντας φρούδες ελπίδες ενώ τους απομακρύνει από τον μοναδικό δρόμο διεξόδου, του ανειρήνευτου οργανωμένου διεκδικητικού αγώνα. Του αγώνα της ρήξης και της ανατροπής του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος .
·        Ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το βήμα που απλόχερα του δίνουν τα ΜΜΕ, καλεί όλους τους συνταξιούχους να γραφτούν στο σωματείο του τάζοντάς τους «λαγούς με πετραχήλια», όχι με το αζημίωτο, αφού για κάθε εξυπηρέτηση, ζητά να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη.

            Έχει μετατρέψει ένα συνδικαλιστικό σωματείο ( το γραφείο του) σε εισπρακτικό μηχανισμό.
Το Ενιαίο Δίκτυο έχει κάνει τις επιλογές του .
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο του.
Η ΕΚΣΔΗ, ενάντια σε κάθε συντεχνιακή αντίληψη και διασπαστική ενέργεια έχει κάνει επίσης τις επιλογές της. Πορεύεται με  τη ΣΕΑ στον ταξικό δρόμο που έχει αυτή χαράξει και βρίσκεται στο προσκήνιο του αγώνα.
Παλεύει για την ανασύνταξη του κινήματος και διεύρυνση της συμμαχίας , όσων πλήττονται από την ίδια μονοπωλιακή πολιτική.

Και…. ο καθείς εφ ώ ετάχθη
ή με το κεφάλαιο ή με το Λαό




Σημείωση
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας
(Πατησίων 4 2103815177, καθημερινά 10:00 – 13:00)
Διαθέτει τις σχετικές αιτήσεις προς τα αρμόδια ταμεία

Χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+