Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη - Στις 3 του μήνα στην Αθήνα



«Θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας την πάλη μας - τους αγώνες μας - τη μαζική δράση. Θα ανατρέψουμε τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές για να ζήσουμε καλύτερα σύμφωνα με τον πλούτο που παράγουμε. Δίνουμε τη μάχη οργανωμένοι στα σωματεία μας. Πιο δυνατά στους αγώνες». Με αυτό το σύνθημα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη, δίνοντας συνέχεια και αγωνιστική απάντηση στη λαίλαπα των νέων αντισυνταξιουχικών μέτρων της κυβέρνησης.
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, την Τρίτη 3 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας).
Στην ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ, ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣ Δικηγόρων) αναφέρουν τα εξής:
«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ, των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.
Ακολουθούν ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία, αλλά και νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά - αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.
Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας να βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές - αντισυνταξιουχικές τους πολιτικές.
Διεκδικούμε τις συντάξιμες αποδοχές μας, τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων - εφάπαξ - μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματά μας στην Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο, γιατί σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμία περικοπή.
Απορρίπτουμε τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διεξόδου γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στο δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.
Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη το 18% με την "προσωπική διαφορά".
Όλοι στο δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, το φόβο.
Τη θανατηφόρα λογική του δεν γίνεται τίποτα, όλοι ίδιοι είναι.
Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια, θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση».

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+