1Η   ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

Η  1η Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια  ημέρα της τρίτης ηλικίας.

Έχουμε κι εμείς της τρίτης ηλικίας, οι συντ/χοι, τη δική μας παγκόσμια ημέρα μας. Ένα σχόλιο κατ’ αρχάς. Όπου βλέπεις παγκόσμια ημέρα «κάποιο λάκκο έχει η φάβα». Είναι έτσι και στη δική μας περίπτωση; Μας σέβονται και μας υπολογίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ; ή μας καλοπιάνουν μια εορταστική ημέρα.

Είναι γεγονός πως όλες οι κυβερνήσεις κάθε φορά που έρχονται εκλογές μας θυμούνται. Και μας καλοπιάνουν. Τα «περήφανα γηρατειά»  , είπε κάποτε ένας πρωθυπουργός.

Στην πραγματικότητα όμως μας κοροϊδεύουν μέχρι να πάρουν την περήφανη ψήφο μας. Πάνω από 40% πήρε στις πρόσφατες εκλογές πήρε  η κυβέρνηση της ΝΔ από τους συντ/χους.

Η  εμπειρία και η ιστορία όμως άλλα λέει.

Πολλά χρόνια πριν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων , πιστές στις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., έχουν  καταληστέψει τα αποθεματικά των ταμείων μας. Επέβαλαν την παράταση του εργάσιμου βίου, και τώρα ακούγεται ότι πάμε για τα 74. Καλλιέργησαν την «ενεργό γήρανση» και τώρα μας λένε όσοι ότι όσοι συντ/χοι  δουλεύουν δε θα τους επιβάλλεται πρόστιμο. Αυτό έλειπε λες και όσοι δουλεύουν το κάνουν από χόμπι και όχι επειδή παίρνουν πενιχρές συντάξεις.  Μας κατάκλεψαν τα τελευταία χρόνια, μειώνοντας τις συντάξεις μας. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο πάει χάνει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της , που με αγώνες κατακτήθηκε από τους παλαιότερους και στέλνουν «τα περήφανα γηρατειά» στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται η πενιχρή σύνταξη ακόμη πιο γρήγορα. Ο κοινωνικός και ιαματικός  τουρισμός, σε περιόδους αύξησης του τουρισμού και των τεράστιων  κερδών των ξενοδοχειακών ομίλων χάνεται. Το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους καταργήθηκε από «αριστερή» κυβέρνηση. Το ίδιο και τα δώρα που είναι πληρωμένα από εμάς. Οι συντάξεις χηρείας όσο πάνε και μειώνονται.

Να γιατί λοιπόν ορίζουν παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας, επειδή είχαν και έχουν σκοπό να μας εξουθενώσουν και μας δίνουν το καθρεφτάκι να χαιρόμαστε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αυτήν την Ελλάδα την «έχτισαν» οι προηγούμενοι και  σημερινοί οικοδόμοι  συν/χοι, τους επιστήμονες τους έμαθαν γράμματα και τους εκπαίδευσαν οι προηγούμενοι και σημερινοί εκπαιδευτικοί συντ/χοι  όλων των βαθμίδων. Το ίδιο και οι γιατροί που προσπαθούν τις περισσότερες φορές σε αντίξοες συνθήκες  να μας ανακουφίσουν και να μας κάνουν καλά από τις αρρώστιες μας. Το πώς μας το αναγνώρισαν και μας το αναγνωρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τα είδαμε παραπάνω.

Γι αυτό  μία είναι η διέξοδός μας. Οι αγώνες. Μέσα από τα σωματεία μας, που πρέπει να  τα δυναμώσουμε και να τα  κάνουμε διεκδικητικά και αγωνιστικά και η συσπείρωση όλων των συντ/χων  μέσα στη ΣΕΑ. Γιατί έτσι τα τελευταία χρόνια είχαμε και κατακτήσεις, αλλά και φρενάραμε αντιλαϊκές αποφάσεις. Και έχουμε δρόμο μπροστά μας……………

ΚΑΒΑΛΑ 30/9/2023

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+