ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

 

Αθήνα 10/10/23

 

Συνάδελφοι,

 

Το προεδρείο του ΔΣ της ΠΟΠΣ απαιτεί να υπογράφονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων από όλα τα μέλη του ΔΣ.

Η ΕΚΣΔΗ δεν πρόκειται να υπογράφει πρακτικά στο σχετικό βιβλίο συνεδριάσεων, όταν αυτά παραποιούνται ή παραλείπονται οι θέσεις και παρεμβάσεις της.

Σημειώνεται ότι στο Πρακτικό 11/29-6-23 στη σελίδα 154 διαβάζουμε:

«Σημειώνεται ότι στο βιβλίο αυτό των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΠΟΠΣ καταγράφονται οι αποφάσεις και ο διάλογος μεταξύ των μελών του ΔΣ για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, όσο το δυνατόν πιο περιληπτικά.

Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά ή οι αντίστοιχες κασέτες του ΔΣ τηρούνται στο αρχείο της ΠΟΠΣ. Ακόμα και συμπληρωματικές γραπτές τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ επισυνάπτονται στα αντίστοιχα πρακτικά χωρίς να σχολιάζονται από τα μέλη του ΔΣ, όταν παραδίδονται στο Γενικό Γραμματέα της ΠΟΠΣ μετά τη λήξη του ΔΣ».

Σημειώνουμε πως η δήλωση αυτή εφαρμόζεται μόνο όταν πρόκειται για παρεμβάσεις, σχόλια ή τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ, της ΕΚΣΔΗ ενώ σχολαστικά καταχωρούνται όλες οι παρεμβάσεις της ΕΠΟΣ.

Στη σελίδα 157 διαβάζουμε:  «…δεν επιτρέπεται να καταχωρούνται παρατηρήσεις μελών στο κείμενο του βιβλίου πρακτικών του ΔΣ».

Ρωτάμε: Τι πρέπει να κάνουμε αφού δεν καταγράφεται η πρότασή μας και η διαφορετική μας άποψη;

Σε θέμα πχ. που αφορά την αποζημίωση του Φ. Αντωνίου καταγράφεται η θέση του προέδρου Η. Ηλιόπουλου όχι όμως και η θέση της Σ. Ακζώτη.

Καταγράφεται η διαβεβαίωση: «Η θέση της ΕΚΣΔΗ θα καταχωρηθεί στο αντίστοιχο πρακτικό 10/4-5-23 στο αναφερόμενο θέμα».

Γιατί, αφού η θέση εκφράστηκε στις 29/6/23 που θα έπρεπε να καταχωρηθεί στο αντίστοιχο πρακτικό, θα καταχωρηθεί σε προηγούμενο; Γιατί η επιλεκτική καταχώρηση μόνο της παρέμβασης του προέδρου;

 

ΕΚΣΔΗ

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+