https://lh6.googleusercontent.com/remFUK-LZgmqUk6FvkMe2ZsayFE69ghZyzQPXxgA7z_vypk-93ZvrU0WGJcKotIvLa0HYdoOKcwywMdwt655OiUDnItQ-F88PaCee6GWFnK_mV1SoRRwJFxVejzEhJ9e80jdupmFΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

                                                                                             Αθήνα   27/10/2023

ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Το δράμα της ναζιστικής-φασιστικής περιόδου στη χώρα μας, άρχισε με την εισβολή της φασιστικής Ιταλίας , που  όμως με την ηρωική δράση του  λαού μας μέσα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, γράφτηκαν λαμπρές σελίδες αντίστασης την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που σήμερα μας εμπνέουν και μας διδάσκουν.

Σήμερα που τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς, γεννιούνται νέες εστίες πολέμου όπως ΝΑΤΟ-Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας.

Επιπλέον ένας ολόκληρος λαός, ο  Παλαιστινιακός σφαγιάζεται δεκαετίες στη ίδια του τη πατρίδα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και αγωνίζεται για ελεύθερη πατρίδα, σε καθεστώς κατοχής και αποκλεισμού. «Το θηρίο ακονίζει τα δόντια του» προετοιμάζοντας την ολοκληρωτική εξαφάνιση του λαού της Παλαιστίνης, με στρατιωτική εισβολή, για να αρπάξει και τα υπόλοιπα εδάφη. Η ιστορία διδάσκει πως δεν εξαφανίζεται εύκολα ένας λαός που αγωνίζεται για το δίκιο και την λευτεριά του.

Τώρα ξέρουμε πως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος που έγινε αμέσως μετά την οικονομική καπιταλιστική κρίση του 1929, με τις μεγαλύτερες απώλειες ανθρώπινων ζωών στην ιστορία, ήταν αποτέλεσμα ανταγωνισμών για τον έλεγχο του πλούτου του πλανήτη. Το ίδιο γίνεται και σήμερα και πληρώνουν τις συνέπειες οι λαοί.

Ο Σύνδεσμος μας  καταγγέλλει τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης ,στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής. Καμία συμμετοχή – Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού  Λαού.

Να αποσυρθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.  Να σταματήσει κάθε οικονομική -πολιτική -στρατιωτική συνεργασία με το κράτος -δολοφόνο του Ισραήλ.

ΤΩΡΑ αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους

                                                                       Το ΔΣ

 

                                                                                  

 

 

 

                                                                                

 

 

 

                                                        

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+