ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

Αθήνα 5/10/2023

 

Συνάδελφοι της ΕΠΟΣ του ΔΣ της ΠΟΠΣ

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Η ΕΚΣΔΗ, όσο και αν προκαλείται, δεν απαντά με χαρακτηρισμούς.

Το έχουμε δηλώσει με προηγούμενα έγγραφά μας και το ξαναδηλώνουμε.

Η ΕΚΣΔΗ, όσων είναι υποψήφιοι με τους συνδυασμούς μας, έχουν ενιαία στάση και αντίληψη σε όλα τα όργανα του κινήματος. Η ενιαία μας στάση και αντίληψη  διαπερνά την παράταξη από πάνω μέχρι κάτω «σαν κόκκινη γραμμή».

Αυτή εκφράζεται στα ΔΣ όλων των Συλλόγων όπως και του Πειραιά όπως και στο ΔΣ της ΠΟΠΣ δια των εκλεγμένων της ΕΚΣΔΗ.

Αντί για χαρακτηρισμούς στην τεκμηριωμένη άποψη και κριτική του Προέδρου Πειραιά, όπως και της ΕΚΣΔΗ, η ΕΠΟΣ, δηλαδή οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της ΠΟΠΣ, καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις που καμιά σχέση δεν έχουν με  επιχειρήματα και  συνδικαλιστικά ήθη. Καταφεύγουν με όλη εκείνη τη φρασεολογία που συνιστά τη μέθοδο της «δολοφονίας χαρακτήρων» και της ηθικής εξόντωσης όποιων δεν συμφωνούν μαζί της.

Ο διασυρμός ως εκφοβισμός χρησιμοποιείται  σε λάθος παράταξη.

Η λογοκρισία στην άλλη άποψη και κριτική, μας γυρίζει σε άλλες εποχές που θα έπρεπε η λεγόμενη «δημοκρατική παράταξη» να καταδικάζει. Είναι πολύ επικίνδυνη για το κίνημα και τους συνταξιούχους, για την ενότητα που απαιτείται απέναντι στην αντισυνταξιουχική επέλαση. Προφανώς ενόχλησαν οι τεκμηριωμένες θέσεις του Συλλόγου Πειραιά για το λεγόμενο Οργανωτικό Συνέδριο, εκτός και αν είναι φόβος μήπως επηρεαστούν και το απορρίψουν σύλλογοι που στο ΔΣ την πλειοψηφία έχει η ΕΠΟΣ.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι όσο και αν ενοχλεί η κριτική και η διαφορετική άποψη είτε εκφράζεται από την ΕΚΣΔΗ είτε από τους Συνδέσμους είτε από μέλος της θα συνεχίσει να εκφράζεται.

Αλήθεια πιστεύει η ΕΠΟΣ ότι η άλλη άποψη είναι «για τα σκουπίδια», για να πετάγεται «στο καλάθι των αχρήστων»; Τότε ας καταργήσουμε τις παρατάξεις και τα άλλα κόμματα στη Βουλή.

Συνάδελφοι,

Περιμέναμε να απαντήσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΠΣ ( ΕΠΟΣ) με στοιχεία και επιχειρήματα στα παρακάτω:

1)    Τι απαντάνε για τις ανακρίβειες που περιέχονται στην εισήγηση  του ΔΣ της ΠΟΠΣ στη «συνδιάσκεψη» της Θεσσαλονίκης, με τις οποίες παραπληροφορούνται οι συνταξιούχοι, ότι η ΑΔΕΔΥ, επηρεαζόμενη δήθεν από το λεγόμενο οργανωτικό συνέδριο της ΠΟΠΣ, προχωρά σε πανελλαδική συνδιάσκεψη με πρώτο θέμα τα οργανωτικά, ενώ είναι γνωστό ότι η διαδικασία της ΑΔΕΔΥ είναι μια πάγια και ετήσια διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό της;

2)    Ας παρουσιάσουν με στοιχεία και επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς, γιατί χαρακτηρίζουν την περίοδο 2017-2022 ως περίοδο «παρά φύσιν» συμμαχίας; Ποιοι συνέπραξαν σ’ αυτήν; Με ποιο σκοπό; Ποια ζημιά προκάλεσε στους συνταξιούχους; Ποια θα ήταν κατά την άποψη τους η «κατά φύσιν» συμμαχία;

Πιστεύουμε πως η «ενωτική», «συμμαχική» πολιτική της ΕΠΟΣ η «διαλλακτικότητα» εξαντλείται στην αντίληψη, θα μπορούσαμε να πούμε, της «αλαζονείας», ότι η «πλειοψηφία» έχει  πάντα δίκιο άρα κάνω «ότι θέλω», ότι «συνδιαλέγομαι μόνο με όσους συμφωνούν μαζί μου».

Αντίθετα θα λέγαμε στη δύσκολη αυτή πενταετία του κορονοϊού, με ένα ΔΣ πρώτη φορά διαπαραταξιακό, με διαφορετικές αφετηρίες και αντιλήψεις, έγινε ειλικρινής προσπάθεια και διάλογος παρά τις παλινωδίες και εδραιώθηκε η συνεργασία με τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις(ΣΕΑ) στο δρόμο που άνοιξε ο Παναγιώτης Βαβουγιός.

Επίσης οργανώθηκε Συνέδριο τροποποίησης του αναχρονιστικού-αντιδημοκρατικού καταστατικού, παρά την προσπάθεια μη πραγματοποίησης από κάποιους Συνδέσμους που την πλειοψηφία έχει η ΕΠΟΣ. Η τροποποίηση αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε από την πλειοψηφία των δυο παρατάξεων του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ΕΠΟΣ και ΕΚΣΔΗ, υλοποιώντας απόφαση προηγούμενων Συνεδρίων.

3)    Ζήτησαν από τους συλλόγους, ως πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΠΣ, να προτείνουν θέσεις για το λεγόμενο οργανωτικό συνέδριο. Το ΔΣ του συλλόγου Πειραιά, κατέθεσε 10σέλιδη αναλυτική, τεκμηριωμένη και με επιχειρήματα γνώμη και κριτική και για τις 13 προτάσεις, μία προς μία, του λεγόμενου οργανωτικού συνεδρίου. Τις ίδιες θέσεις που έχει η ΕΚΣΔΗ όπως και άλλοι σύλλογοι.

 

Τέλος στην ΕΚΣΔΗ λειτουργούμε και συμμετέχουμε στη βάση των αρχών και των αξιών της ταξικής πάλης και όχι της καρέκλας και του παραγοντισμού.

Έχουμε ενιαία άποψη και στάση.

ΕΚΣΔΗ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+