ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Καλούν σε μαζική συμμετοχή στο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 Ιούνη


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιούνη στην Αθήνα, απευθύνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις του ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ Λιβαδειάς. Η αναχώρηση για Αθήνα θα γίνει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με δωρεάν μετακίνηση με μισθωμένα λεωφορεία.
Παράλληλα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις της περιοχής καλούν την Τρίτη 13 Ιούνη στις 11 π.μ., στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των συνταξιούχων που διοργανώνουν στον Πεζόδρομο Λιβαδειάς, μπροστά στον ΕΟΠΥΥ.
Τα σωματεία απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα στα μέλη τους για καθολική συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το τέταρτο μνημόνιο μαζί με τις περικοπές που ήδη τρέχουν από το νόμο Κατρούγκαλου, το σύνολο των περικοπών από τους συνταξιούχους (νέους και παλιούς) θα φτάσει τα 16,4 δισ. ευρώ. Αυτό μεταφράζεται αναλυτικά παρακάτω:
- Κατάργηση ή μείωση της προσωπικής διαφοράς που σημαίνει μείωση συντάξεων μέχρι 18%.
- Κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα ανήλικων τέκνων και επίδομα συζύγου).
- Μείωση του αφορολόγητου ορίου, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαφρύνσεων για τις ιατρικές δαπάνες, που σημαίνει (ένας ολόκληρος μισθός το χρόνο λιγότερος).
- Νέες περικοπές δαπανών για την υγεία, (που σημαίνει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας).
Και ο μακρύς κατάλογος συμπληρώνεται με την ισοπέδωση των εργασιακών κ.λπ.
Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Αγωνίζονται χωρίς να κάνουν “εκπτώσεις” για να πάρουν πίσω αυτά που τους έκλεψαν.
Δίνουμε τη μάχη οργανωμένοι στα σωματεία μας. Πιο δυνατά στους αγώνες, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε». 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+