ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΙΛΚΙΣ


Στην κατάμεστη από συνταξιούχους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης - Κιλκίς την Τετάρτη 15 Ιούνη με θέμα «Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό - Φορολογικό και η οργάνωση του αγώνα».

Στη σύσκεψη, που προγραμματίστηκε από πλευράς ΣΕΑ, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης και των ΕΛΤΑ Αναστάσιος Γεωργιάδης, ενώ συμμετείχαν τα σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΚΟ - Τράπεζες, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ν. Κιλκίς.


Κεντρικός ομιλητής της σύσκεψης ήτανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση και τις πρωτοβουλίες της ΣΕΑ το τελευταίο 6μηνο, τις αδυναμίες του συνδικαλιστικού - συνταξιουχικού κινήματος αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την μαζικοποίηση και την δυναμική αγωνιστική αντεπίθεσή του για το επόμενο διάστημα.

Αναφέρθηκε επίσης στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας των βάρβαρων μέτρων που πάρθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και αυτά που θα πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση της δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Τόνισε ακόμη ότι τα βάρβαρα αυτά μέτρα δεν ξεχωρίζουν αν κάποιος δηλώνει δεξιός - αριστερός ή ό,τι άλλο. Πλήττουν όλους και αιτία όλων αυτών είναι το ίδιο το βάρβαρο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός. Αυτό που δημιουργεί τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση του λαού. Αν δεν στοχεύσουμε απέναντι σ΄ αυτό και βλέπουμε μόνο τα πρόσωπα τότε θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και συνεχώς θα χειροτερεύει η ζωή μας. Όσο για την ανάπτυξη που μας μιλάνε καθημερινά, αυτή θα έρθει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών σχέσεων και προς όφελος όπως πάντα του κεφαλαίου. Το ζητούμενο για μας είναι να οργανώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την αντεπίθεσή μας με απαίτηση για άμεση ανάκτηση των μεγάλων απωλειών μας. Όλα αυτά που μας πήρανε δεν θα πούμε «ω γέγονε - γέγονε». Θα τα διεκδικήσουμε γιατί τα έχουμε πληρώσει με ιδρώτα και αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά του ο Παντελής Τάτσης αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις σε βάρος των συνταξιούχων από την εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στην Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και στην ανάγκη καλύτερης οργάνωσης του αγώνα των συνταξιούχων. (Δείτε εδώ το βίντεο).

Παρεμβάσεις έγιναν και από τα μέλη των σωματείων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+