ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εκλογές από τις 6 μέχρι τις 13 Ιούνη



Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά από την Τρίτη 6 Ιούνη μέχρι την Τρίτη 13 Ιούνη. Κάλπες θα στηθούν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) και οι ώρες ψηφοφορίας θα είναι από τις 9.00 μέχρι τις 13.30.
Στους γύρω δήμους κάλπες θα στηθούν στις εξής περιοχές:
Τρίτη 6 Ιούνη
- Στο Κερατσίνι στο Β’ ΚΑΠΗ (Περικλέους 41).
Τετάρτη 7 Ιούνη
- Στην Χαραυγή στο Ε’ ΚΑΠΗ (Αδριανού 116)
Πέμπτη 8 Ιούνη
- Στην Αμφιάλη στο γ' ΚΑΠΗ (Διονυσίου Αρεοπαγίτη 16 και Τσαλδάρη) πλατεία Ζαρντέν
- Στην Καλλίπολη στο Α2 ΚΑΠΗ (Αγίας Παρασκευής 63Α).
Παρασκευή 9 Ιούνη
- Στο Δημαρχείο Δραπετσώνας
Σάββατο 10 Ιούνη
- Στο Δημαρχείο Περάματος (Λεωφ. Δημοκρατίας 22)
Δευτέρα 12 Ιούνη
- Ε’ Διαμέρισμα Πειραιά, Αγία Σοφία, Ε1 ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142)
- Καμίνια Δ1 ΚΑΠΗ (Λευκωσίας και Νάξου)
Τρίτη 13 Ιούνη
- Ρέντης, 1ο ΚΑΠΗ ( Μπαλτατζή 32, Απόλλωνας).
Για συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητα η αστυνομική ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας και ψηφίζουν όλοι οι άμεσοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και οι δικαιούχοι
Η εξόφληση παλαιοτέρων οφειλών από συνδρομές δεν είναι υποχρεωτική, ενώ όποιος δεν είναι γραμμένος στο Σωματείο εγγράφεται επιτόπου και ψηφίζει. 
Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές κάθε μέρα από 9.00 έως 13.00 στα γραφεία του Σωματείου μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιούνη. 

Κάλεσμα της Ένωσης 

Στο κάλεσμά του το σωματείο αναφέρει:
«Με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στη Βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, για συνεχή ληστεία της εργατικής τάξης του λαού και των συνταξιούχων.
- Ψήφισαν τη μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/ 2019.
- Μειώνουν από 1/1/2020 το αφορολόγητο στα 5.681 από 8.636 που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο από τη φορολογία.
- Εφαρμόζει τον αυτόματο κόφτη σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας.
- Μειώσεις για την Υγεία από τον προϋπολογισμό 2017 και 2018 .
- Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης από το 2018 .
Αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων και τις φοροκλοπές.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα. Σε αποφασιστική - αδιάκοπη - μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας. Τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές.
- Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων, 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού αγώνα με τα παιδιά μας, με το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει. Θα νικήσουμε δυναμώνοντας την οργάνωσή μας, την πάλη μας, τους αγώνες, τη μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών, για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε.
Δίνουμε τη μάχη οργανωμένοι στο σωματείο μας. Ψηφίζουμε μαζικά στις εκλογές. Πιό δυνατά στους αγώνες, δεν σκύβουμε το κεφάλι.
Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ούτε τον τελευταίο νόμο, ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας και μας στέλνουν στον Καιάδα.
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να τους ανατρέψουμε στην πράξη. Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, το φόβο».

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+