Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στο παλιό ΙΚΑ στην Νέα Ιωνία



Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο παλιό ΙΚΑ Νέας Ιωνίας (παροχές) πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιούνη οι συνταξιούχοι της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Συνδέσμου Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας - Νέου Ηρακλείου.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι 20 υπάλληλοι που έχουν απομείνει στο υποκατάστημα που, εκτός από τους ασφαλισμένους της Νέας Ιωνίας, εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Μεταμόρφωσης, όταν το 2010 υπηρετούσαν 75 που εξυπηρετούσαν μόνο τους ασφαλισμένους της Νέας Ιωνίας. Η κατάσταση επιδεινώνεται και από τη δυσλειτουργία του ΕΦΚΑ, καθώς με το νέο σύστημα πολλοί συνταξιούχοι που δεν καταγράφονται, φαίνονται ως ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα καθημερινές ουρές ταλαιπωρίας.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας - Νέου Ηρακλείου, ο Μανώλης Περράκης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Φιλαδέλφειας και ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, που αφού αναφέρθηκαν στις δραστικές περικοπές στις συντάξεις και στην Υγεία, στη συνέχεια κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και στην πανσυνταξιουχική κινητοποίηση που θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Ιούνη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. 
Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας, όπου οι συνταξιούχοι με συνθήματα, ντουντούκες και μοιράζοντας ανακοινώσεις, απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση της 15ης Ιούνη.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+