Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


· Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν
· Κρίση, πόλεμοι, ξεριζωμός  αυτός είναι ο καπιταλισμός

· Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών


Στις 24 Ιούνη, στο πλαίσιο του διημέρου Βαλκανικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες διαδηλωτές απ’ την Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, αντιπροσωπίες από ξένες συνδικαλιστικές οργανώσεις, οργανώσεις γυναικών, φοιτητών, σπουδαστών και Λαϊκών Επιτροπών, κάτω από αφόρητες συνθήκες ζέστης και υγρασίας έφτασαν και γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Αριστοτέλους.

Σύσσωμο το Δ.Σ και μέλη του Συνδέσμου που ξεκίνησαν στις 6 το πρωί από την Αθήνα, έφτασαν εκεί αντιπροσωπεύοντας σ’ αυτή την ταξική – αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, τους συνταξιούχους του Δημοσίου της Αθήνας. Παρά την ηλικία και τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν έκαναν πίσω ούτε λεπτό. Έμειναν μέχρι το τέλος . Με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές και με κεντρικό σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» , έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση τρόικα – ΝΑΤΟ και κεφάλαιο πως δεν είναι διατεθειμένοι να ματώνουν για την πλουτοκρατία, να βλέπουν τα παιδιά τους να γίνονται κρέας στα κανόνια των μονοπωλίων και βροντοφώναξαν «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Οι συνταξιούχοι από την εμπειρία τους πολύ καλά γνωρίζουν πως κάθε φορά που οι καπιταλιστές εμπλέκουν τις χώρες τους, όπως εμπλέκουν και την δική μας χώρα , χρόνια τώρα οι κάθε απόχρωσης κυβερνήσεις όπως και τούτης της «αριστερής» κυβέρνησης ακόμη ποιο βαθειά, σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ,είναι για το μοίρασμα της «πίτας». Θύμα είναι πάντα ο ίδιος ο λαός. Είναι οι ίδιοι που βιώνουν στην καθημερινότητα τους τις συνέπειες της βάρβαρης αντισυνταξιουχικής πολιτικής. Είναι οι εργαζόμενοι ,οι συνταξιούχοι, είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι , είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες, είναι οι εργαζόμενοι με τους μισθούς πείνας, συνταξιούχοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις τους ανάγκες (φάρμακα, φως, τηλέφωνο, νερό).

Μετά την συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους όπου έγιναν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί από τις ξένες αντιπροσωπίες, ακολούθησε πορεία που βούλιαξε την παραλιακή λεωφόρο και απλώθηκε από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Νατοϊκό Στρατηγείο.

Η κινητοποίηση έκλεισε με συναυλία στο χώρο του πανεπιστημίου, με φαγητό, χορό και τραγούδια.

Μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλε το καραβάκι που «πορεύτηκε» μαζί μας «από θάλασσα» με τα φλάμπουρα του ΠΑΜΕ να ανεμίζουν και με τα ταξικά συνθήματα να δυναμώνουν.



Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Η Θεσσαλονίκη σείστηκε στην κυριολεξία από αντιπολεμικά συνθήματα και από συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) , «τήρησαν σιγήν ιχθύος» , στη κυριολεξία κατάπιαν την τεράστια μαχητική συγκέντρωση . Όχι ότι έλειπαν, ήταν παρόντα, έκαναν εκτενή ρεπορτάζ από την Θεσσαλονίκη αλλά όχι για την διαδήλωση που βούλιαξε την πόλη, αλλά για τα σκουπίδια στους δρόμους που χαλάνε την τουριστική εικόνα της πόλης ! Την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές βροντοφώναζαν κατά της σφαγής των λαών από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς,τα ΜΜΕ συκοφαντούσαν τον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων στους ΟΤΑ, ενισχύοντας ύπουλα τον κοινωνικό αυτοματισμό .

Είχαν τον λόγο τους. Έπρεπε όπως πάντα να υπηρετήσουν τα αφεντικά που ενοχλήθηκαν από την μαζικότητα και την μαχητικότητα του συλλαλητηρίου. Προφανώς ενόχλησε ο χαρακτήρας της κινητοποίησης που ανέδειξε το πασιφανές ότι : οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι ταξικοί και πάνε χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική.

Γράφει ο Βάρναλης «…Να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί…» Γράφει επίσης «…Αν ξυπνήσεις , μονομιάς θα ‘ ρθει ανάποδα ο ντουνιάς..» !







Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+